ua en ru

Імпортовані мобільні телефони в Україні можуть подорожчати на 10 дол. при введенні обов'язкового маркування, - учасник ринку

Мобільні телефони, які імпортуються в Україну, можуть подорожчати, як мінімум, на 10 дол. за одиницю за умови введення обов'язкового маркування. Про це сьогодні під час круглого столу повідомив директор департаменту управління ланцюжками постачань LG Electronics Україна Костянтин Макуха, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що подорожчання продукції може бути близько 10 дол., це як мінімум. Тому що маркування - це хендінг-обробка. Плюс ще треба не забувати важливий момент - це 7 робочих днів на отримання цієї марки, товар застряє, це додаткове зберігання, додаткові втрати в продажах, непрямі витрати і т.д." - сказав Макуха.

Нагадаємо, норма закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг N7031 встановлює, що з 1 січня наступного року радіоелектронні засоби, які ввозяться і реалізуються в Україні, повинні бути промарковані обліковими марками.