ua en ru

Імпорт струму з Росії і Білорусі призвів до мільярдного боргу перед шахтарями, - нардеп

Імпорт струму з Росії і Білорусі призвів до мільярдного боргу перед шахтарями, - нардеп Фото: Україна витратила на імпорт електроенергії з Росії і Білорусі 1 млрд грн (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Україна витратила на імпорт електроенергії з Росії і Білорусі 1 млрд грн. Це призвело до виникнення мільярдного боргу по заробітній платі перед шахтарями держшахт.

Про це заявила народний депутат Вікторія Гриб в ефірі "Україна 24".

"1 млрд грн вже пішов з енергосистеми України до бюджетів Білорусі і Росії. Сьогодні ми розглядали питання шахтарів, вугільної галузі. Люди не отримують заробітну плату, вже заборгованість перед шахтарями державними шахтами складає понад 1 млрд грн. Це люди не отримують заробітні плати", - зазначила Гриб.

Нардеп наголосила, що парламент планує розглянути заборону на імпорт струму з Росії і Білорусі тільки після 18 травня, що може призвести до відтоку з енергосистеми мільйонів гривень.

"І ще не зрозуміло скільки піде. Можливо не мільярд, трошки менше, але ж ми розуміємо наскільки ті кошти зараз необхідні нашій енергетичній системі", - додала Гриб.