ua en ru

Імпорт норвезьких морепродуктів в Україну в листопаді виріс на 26% - до 12,1 тис. тонн

Імпорт норвезьких морепродуктів в Україну в листопаді 2014 р. виріс на 26% і склав 12,1 тис. тонн.

Імпорт норвезьких морепродуктів в Україну в листопаді 2014 р. виріс на 26% і склав 12,1 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба Норвезького комітету по рибі в Україні.

"В листопаді цього року Норвегія експортувала 12 122 тонн риби і морепродуктів в Україну. Це збільшення на 2 507 тонн, або на 26%, порівняно з листопадом минулого року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, експорт оселедця, скумбрії та мойви збільшився порівняно з листопадом минулого року, в той час як експорт лосося та форелі значно знизився.

Як розповіли в прес-службі, зниження експорту лосося та форелі йде в основному з-за наслідків економічної ситуації в Україні.

"Якщо говорити про оселедця, збільшений експорт може бути пояснений тим, що норвезька продукція прийшла на зміну ісландської оселедця. Заборона Росією імпорту морепродуктів не поширюється на Ісландію, Ісландія в даний час здійснює поставки в РФ і тому скоротили поставки в Україну", - зазначили в комітеті.

Нагадаємо, за даними асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", пропозиція риби на українському ринку за сім місяців 2014 р. скоротилася на 34%.