Імпорт м'ясних субпродуктів в Україну знизиться за умови росту платоспроможності населення, - УКАБ
Імпорт м'ясних субпродуктів в Україну знизиться за умови росту платоспроможності населення. Таку думку РБК-Україна висловив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Володимир Лапа.
За словами В.Лапи, близько 40-50% м'ясної сировини, що ввозиться в країну - м'ясні субпродукти, котрі йдуть на потреби переробної промисловості.
«Значною мірою це питання (зниження імпорту м'яса в країну, зокрема, дешевих м'ясних субпродуктів) буде залежати від того, наскільки буде зростати платоспроможність наших громадян для того, щоб вони мали можливість купувати високоякісну м'ясну продукцію. І, відповідно, переробні підприємства могли б орієнтуватися при виробництві м'ясоковбасних виробів на м'ясо, а не на м'ясні субпродукти», - коментує експерт.
В.Лапа відзначає тенденцію до зниження імпорту м'яса до країни. «Динаміка вітчизняного аграрного сектору демонструє, що ми можемо у перспективі через 2-3 роки повністю задовольняти потреби внутрішнього ринку», - відзначив В.Лапа.