ua en ru

Імпорт газу з ЄС за півроку перевищив поставки РФ на 3,1 млрд куб. м, - "Укртрансгаз"

Імпорт газу з ЄС за півроку перевищив поставки РФ на 3,1 млрд куб. м, - "Укртрансгаз" Фото: Укртрансгаз

Словаччина стала головним імпортером газу в Україну за підсумками 2015 року

Імпорт газу з Євросоюзу (ЄС) за півроку 2015 року перевищив постачання блакитного палива з Росії (РФ) на 3,1 млрд куб. м. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою оператора вітчизняної газотранспортної системи "Укртрансгаз".

"Всього з початку поточного року з території Європи в Україну було імпортовано 6,9 млрд куб. м природного газу, що на 3,1 млрд. куб. м більше, ніж по території РФ. Найбільше блакитного палива надійшло зі Словаччини - 6,4 млрд. куб. м", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається для порівняння, у 2014 році з території Європи в Україну було імпортовано 5,1 млрд. куб. м природного газу.

Крім цього, за даними прес-служби, для потреб українських споживачів з 1 по 27 липня 2015 року було імпортовано 0,471 млрд куб. м природного газу, при цьому весь обсяг блакитного палива, що надійшов з території Словаччини.

За оперативною інформацією відомства, станом на сьогоднішній ранок добове надходження природного газу з території Словаччини становить 24,5 млн куб. м.

Імпорт газу з ЄС за півроку перевищив поставки РФ на 3,1 млрд куб. м, - "Укртрансгаз"

Фото - данные на сайте "Укртрансгаза"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна збільшила реверс газу зі Словаччини до 24 млн куб. м на добу.