ua en ru

За імпічмент Трампа виступають 40% виборців в США, - опитування

За імпічмент Трампа виступають 40% виборців в США, - опитування Фото: Дональд Трамп

Проти імпічменту Трампа висловилися 48% респондентів

Згідно з даними опитування компанії Public Policy Polling, 40% виборців в США виступають за імпічмент нового президента Дональда Трампа. Про це сказано в повідомленні на сайті компанії.

"Дональд Трамп менше двох тижнів перебуває на посаді президента, а 40% виборців вже хочуть його імпічменту", - сказано в ньому.

Однак проти його імпічменту висловилися 48% респондентів, а 12% утрималися. Підкреслюється, що тиждень тому за імпічмент Трампа виступали 35% виборців.

Згідно з опитуванням, близько 52% виборців віддали б перевагу бачити в ролі президента США Барака Обаму, 43% віддали перевагу Дональду Трампу.

"Зазвичай недавно обраний президент перебуває на піку своєї популярності і переживає період "медового місяця", вступивши на посаду. Але Дональд Трамп знову творить історію, так як значна частина виборців вже хоче його імпічменту, а велика частина виборців хотіла б повернути Барака Обаму", - відзначають у компанії.

Крім того, думки громадян США розділилися і щодо міграційного указу Трампа: 47% підтримали його, 49% виступили проти. При цьому 52% опитаних вважають, що заборона планувалася саме для обмеження в'їзду в США мусульман, не згоден з такою оцінкою 41% респондентів.

Опитування проводилося 30 і 31 січня за участю 725 зареєстрованих виборців. Статистична похибка не перевищує 3,6 процентних пункту.

Відзначимо, що Конституція США передбачає імпічмент президента, для цього необхідне рішення двох третин членів сенату. За всю історію країни лише два політика пройшли через цю процедуру - Ендрю Джонсон в 1868 році і Білл Клінтон в 1998-1999 роках, проте їх противникам не вдалося зібрати необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп очолив топ-10 найпопулярніших персон в російських ЗМІ, обійшовши в рейтингу президента РФ Володимира Путіна.