ua en ru

Ілюстрація Ангели Меркель у нацистській формі в бюлетені КПУ взята з грецької преси, - експерт

Критика інформаційного бюлетеня КПУ "По правді кажучи" відносно розміщення портрета канцлера Німеччини Ангели Меркель у нацистській формі безпідставна. Таку думку висловив директор Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

За його словами, в даному конкретному випадку в наявності те, що деякі українські ЗМІ займаються відвертою "пропагандою в м'якій формі", це типова маніпулятивна технологія.

"Суть у чому: комуністи в тому інформаційному бюлетені ("По правді кажучи") статтю ілюстрували зображенням, взятим з грецької преси. Для цього досить зайти в Google і можна знайти кілька десятків прикладів зображення Ангели Меркель у нацистській формі за 2012-2013 рр. Чомусь саме греки люблять її зображати у такому образі", - зазначив експерт.

Золотарьов підкреслив, що в тексті статті, де була розміщена ця ілюстрація, йдеться саме про те, що в Греції Меркель зображують у нацистській формі. Однак, деякі українські ЗМІ подали це під виглядом "сенсації", що мовляв комуністи зобразили Меркель у нацистській формі.

"Адже ніхто навіть не потрудився подивитися текст статті, яка так проілюстрована, показати читачам текст статті і джерело, звідки була узята ця фотографія. Будь-якій мало-мальські грамотній людині видно на тлі Меркель грецькі літери, що це не самі комуністи створили такий колаж. Тому українським комуністам слід послати главредів видань, які розміщують подібні "сенсації" у своїх виданнях, далеко до Греції, де є все, і навіть портрети Меркель у нацистській формі ", - підсумував Золотарьов.

Нагадаємо, раніше в деяких українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що в комуністичному інформаційному бюлетені "По правді кажучи" було розміщено зображення Меркель у нацистській формі.