ua en ru

Ільєнко: 15 представників "Свободи" будуть контролювати процес голосування за земельні і комунальні питання в Київраді

У Київраді 15 представників "Свободи", у тому числі 4 народні депутати, будуть контролювати процес голосування за земельні і комунальні питання. Про це сьогодні повідомив народний депутат від "Свободи" Андрій Ільєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

На наданий момент в сесійній залі Київради присутні 15 представників "Свободи",

Як повідомив Ільєнко, оскільки це остання сесія Київради, то винесено чимало вагомих рішень, прийняття яких потребує контролю.

"На сьогодні вони проведуть сесію з "дерибану", коли вони багато земельних і комунальних питань винесли на сесію, щоб в останній раз "продерибанити" Київ в стилі Льоні Черновецького. В нас сьогодні група народних депутатів і громадських активістів прийшли на сесію Київради, щоб проконтролювати і подивитись в очі депутатам, які хочуть "дерибанити" Київ", - заявив Ільєнко.

Крім того, за його словами, не відомо на яких підставах охорона Київради відмовилася пропускати до сесійної зали помічників народних депутатів, адже це прямо суперечить закону про місцеве самоврядування і про статус помічника-консультанта народного депутата.

Ільєнко також повідомив, що наразі в сесійній залі Київради знаходяться 4 народні депутаті від "Свободи", а саме Андрій Ільєнко, Олег Головей, Ігор Мирошниченко, та Олег Осуховський, а також активісти. Усього 15 осіб.

Ільєнко заявив, що вони контролюватимуть персональне голосування і вимагатимуть слова для того, щоб не були прийняти деякі рішення.

Читайте також: Герега відкрила сесію Київради