ua en ru

Гравці та тренер африканської збірної з футболу пропали в Кенії

Дев'ять членів збірної Еритреї з футболу головний тренер національної команди зникли в Кенії після регіонального турніру.

Дев'ять членів збірної Еритреї з футболу головний тренер національної команди зникли в Кенії після регіонального турніру.

Еритрея вибула з Кубка КЕСАФА, в якому перемогли господарі: у фіналі ними був переможений Судан - 2:0. У матчі за третє місце Замбія по пенальті обіграла Танзанію.

По закінченні змагання було оголошено про зникнення дванадцяти осіб. Генеральний секретар організації Ніколас Мусоньє заявив, що спортсмени "втекли від правосуддя", передає BBC.

Це не перший випадок зникнення еритрейських футболістів закордоном. Близько року тому 17 гравців і лікар попросили притулку в Уганді, а ще за півтора року до того 13 гравців клубу з Еритреї втекли в Танзанію. Подібні випадки були і в Кенії: у 2009 році тут зникли 12 футболістів.

"Ми обговоримо випадок з еритрейцями на наступній асамблеї і постараємося знайти рішення цій проблемі, - зазначив Мусоньє. - Нам не потрібні проблеми в майбутньому. Для цієї асоціації подібне стає хронічним".

Комітет ООН з прав людини свідчить, що уряд Еритреї веде в своїй країні жорстоку політику, вдаючись до тортур і страт, а також містить тисячі політичних в'язнів. Безліч еритрейців прагнуть втекти з держави у Червоного моря, чимале число африканців гине в спробах перетнути його і досягти Європи або Азії.