ua en ru

Ми граємо в штучному чемпіонаті, - Мірча Луческу

Ми граємо в штучному чемпіонаті, - Мірча Луческу Луческу не радий паузу в першості

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу після гри з "Олімпіком" висловив своє невдоволення майбутньої паузою в чемпіонаті, повідомляє сайт "гірників".

"Це сурогатний чемпіонат, як я говорив, штучний. Напевно, він не повинен проходити таким чином. І зараз незрозуміло: три тижні не грати у футбол. Напевно, ніхто не думав про клуби з Донбасу, чиї президенти несуть дуже великі витрати, щоб зберігати ці команди в чемпіонаті України. Хоча і знають, напевно, що шансів виграти турнір ні в кого немає. Не проводимо матчі три тижні, але платимо футболістам. Це великі витрати. Хтось хоче летіти додому. Мені не дуже все це зрозуміло: як взагалі можна було такої організувати чемпіонат. Тепер уявіть собі, що сталося б, якби всі команди Донбасу не змогли брати участі з-за дуже великих витрат, ігри без своєї публіки, постійного проживання в інших містах. Всіх президентів клубів Донбасу треба дякувати за те, що вони зберігають команди і чемпіонат триває", - сказав Луческу.

"Мова зараз йде не тільки про "Шахтар". А про всіх командах, які, на жаль, виїхали з Донбасу. Три тижні не грати - це взагалі нереально. Ще раз повторюю: адже футболістам платять за цей час, а це дуже великі витрати. Так що я не дуже задоволений тим, що переривається чемпіонат на цілих три тижні. Він повинен проводитися відповідно до встановлених дат, за того календаря, який затверджений. Від цього страждає не тільки одна або інша команда, а весь чемпіонат", - продовжив румун.

"Країні і українському футболу важливо пройти через цей складний період і знову прийти до гарного чемпіонату, де у всіх однакові шанси, де присутня футбольна етика. Напевно, ті, хто приймав рішення щодо проведення даного чемпіонату, повинні добре подумати про таке першості. Ми здійснили близько тридцяти перельотів. Це дуже складно навіть фізично. Для мене зараз найважливіше, щоб команда знову повернулася до того футболу, який нас любили і цінували вболівальники", - додав наставник донеччан.

Нагадаємо, пауза у Прем'єр-лізі на три тижні пов'язана з іграми збірної України.