ua en ru

Ігнорування боргів держшахт призведе до зупинки підприємства в Донецькій області, - експерт

Ігнорування боргів держшахт призведе до зупинки підприємства в Донецькій області, - експерт Фото: вугілля (Віталій Носач, РБК-Україна)

Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" знаходиться на межі зупинки через проблеми з боргами за електроенергію, яку уряд роками ігнорував.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву колишнього заступника міністра енергетики Сергія Чеха у Facebook.

"Держава продовжує ігнорувати проблему з боргами держшахт. Це величезна проблема всієї галузі, яка не вирішувалася роками. Яскравий приклад бачимо вже сьогодні - шахтоуправління "Південнодонбаське №1" виявилося на межі відключення за борги за електроенергію", - написав він.

Чех наголосив, що борг шахти сформувався ще минулого року, і його розмір становить кілька десятків мільйонів гривень.

Також він додав, що держава замість систематичного вирішення проблеми із боргами шахт, займається точковим погашенням боргів і здебільшого після ажіотажу у ЗМІ.

"Сподіваюся, що Кабінет міністрів, Міністерство енергетики та Фонд державного майна звернуть увагу на цю ситуацію і вживатимуть невідкладних заходів для стабілізації роботи державних шахт, оскільки така ситуація є неприпустимою взагалі, а особливо під час опалювального сезону", - підсумував Чех.