ua en ru

ІДІЛ слабшає, але як і раніше представляє серйозну загрозу, - Обама

ІДІЛ слабшає, але як і раніше представляє серйозну загрозу, - Обама Фото: президент США Барак Обама заявив, що сили ІДІЛ слабшають

Обама заявив, що під загрозою нападів бойовиків ІДІЛ знаходяться Франція, Туреччина та Бангладеш

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) слабшає, але як і раніше представляє серйозну загрозу. Про це заявив президент США Барак Обама, повідомляє ВВС.

За словами Обами, військова кампанія проти ІДІЛ дала результати, і позиції угруповання на Близькому Сході вже не такі сильні, як раніше. Разом з тим, є підстави вважати, що бойовики ІДІЛ тепер зосередилися на організації нападів за межами Сирії і Іраку. Зокрема, під загрозою нападів знаходяться Франція, Туреччина та Бангладеш.


Крім того, Обама вважає, що США "можуть нашкодити самі собі", якщо приймуть неправильні рішення. Так, на думку Обами, це може відбутися в тому випадку, якщо в ході операцій проти ІДІЛ будуть гинути мирні жителі, або якщо політики будуть представляти те, що відбувається як "зіткнення цивілізацій" - Заходу і ісламу.

"Це буде на руку саме "Ісламській державі" та викривленому тлумаченню ісламу, яке вони просувають...Насправді, вони неминуче зазнають поразки", - заявив він.

Він також додав, що ІДІЛ незабаром втратять контроль над своїм оплотом - сирійським містом Ракка, а також над іракським Мосулом.

Крім того, Обама підкреслив, що за рік ІДІЛ не провела жодної масштабної наступальної операції в Сирії та Іраку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, політика кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон призвела до створення ІДІЛ.