ua en ru

IFC рекомендує Україні скоротити кількість дозволів та ліцензій для ведення бізнесу

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) рекомендує Україні значно скоротити кількість дозволів та ліцензій для ведення бізнесу. Про це в ході прес-конференції повідомив керівник проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) "Інвестиційний клімат в Україні" Сергій Осаволюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Необхідно перейти до істотного скорочення дозволів і ліцензій. На наше переконання, іншого механізму крім використання "єдине вікно" тут немає. Також необхідно розширити сферу застосування декларативного принципу з з 100 з гаком дозволів, до 90 не застосовується декларативний принцип. Цю цифру необхідно скоротити до 10-15. І, нарешті, переглянути вимоги до отримання дозволів та ліцензій", - заявив Осаволюк.
З ним погодився директора Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові Мартін Райзер. "Без реформування системи технічного регулювання в України не буде належного потенціалу для підписання угоди з ЄС і зону вільної торгівлі", - зазначив Райзер.
Нагадаємо, за даними IFC, бізнес в Україні витрачає близько 1 млрд дол. в рік на технічне врегулювання дозвільної документації.