ua en ru

У чому йти на співбесіду

У чому йти на співбесіду

Інтерв'ю з наймачем - невід'ємна частина процесу пошуку роботи. Якщо ви пройшли перший етап відбору на рівні HR-департаменту, то наступним кроком обов'язково буде особиста зустріч.

Саме після співбесіди робото

тель приймає остаточне рішення. І будь-який невірний відповідь або упущена на етапі підготовки до цієї зустрічі деталь можуть стати фатальними.

Перейшовши за посиланням на сайт hh.ua, ви швидко зможете знайти підходящу вакансію. Високопрофесійна команда IT-фахівців, дизайнерів, контент-менеджерів і експертів рекрутингового ринку працюють над тим, щоб зробити процес підбору пропозицій максимально зручним. Але підготуватися до інтерв'ю так, щоб воно увінчалося успіхом, можете тільки ви самі.

Онлайн-інтерв'ю: відповідний дрес-код

Потенційний роботодавець оцінює кандидата зі всіх точок зору. Тому некоректний зовнішній вигляд здобувача може зіпсувати враження від зустрічі і знецінити в очах інтерв'юера навіть самі блискучі відповіді претендента.

Співбесіда може проходити як по скайпу, так і в офісі компанії. Глобалізація ринку праці стирає межі між країнами і робить пошук роботи на інших континентах буденною справою.

Дрес-код для онлайн-інтерв'ю менш суворий, ніж при особистій зустрічі. Коль вам призначили співбесіду через інтернет, запам'ятайте такі правила. Навіть якщо ви перебуваєте в своїй квартирі, це не означає, що можна бути в піжамі або пляжної майці. Ваш зовнішній вигляд повинен корелювати з ситуацією і відповідати політиці компанії, з представниками якої ви розмовляєте.

Подбайте не тільки про костюм, але і про навколишнє оточення. Інтер'єр за вашою спиною не повинен відволікати роботодавця від мети зустрічі. Сядьте за стіл, приготуйте аркуш паперу і ручку для необхідних записів, покладіть поруч резюме або відкрийте його на комп'ютері.

Якщо у вашому будинку немає можливості спокійно провести бесіду з потенційним наймачем, вирушайте в коворкінг зі своїм ноутбуком і пройдіть онлайн-співбесіду звідти.

Картинки по запросу В чем идти на собеседованиеЗустріч в офісі: доречність і стриманість

Якщо вас запросили на інтерв'ю в офіс компанії, скористайтеся рекомендаціями від фахівців провідного рекрутингового порталу країни hh.ua:

  • будьте актуальні. Якщо претендуєте на посаду фінансового директора великої компанії, оптимальний вибір на дану зустріч - діловий костюм і краватку. Для вакансії IT-фахівця підійде менш суворий дрес-код: надіньте светр (сорочку) і джинси. Одяг повинен відповідати ситуації, а не вашим смакам або перевагам;
  • не перевантажуйте образ аксесуарами. Діловий дрес-код виключає занадто велику біжутерію або яскраві деталі. Акуратні сережки, шарфи і ремені стриманих відтінків, класичні годинник - лаконічність і помірність є основним правилом при виборі аксесуарів, покликаних доповнити ваш одяг на співбесіді;
  • забудьте про червоних помадах і фіолетових тіней. Денний мейк-ап в стриманій колірній гамі підійде для будь-якого офісу і не стане «червоною ганчіркою» для потенційного роботодавця.