ua en ru

Ідентифікація громадян Mobile ID буде запущена в Україні до кінця 2017, - Гройсман

Ідентифікація громадян Mobile ID буде запущена в Україні до кінця 2017, - Гройсман Фото: до кінця 2017 року в Україні запрацює система Mobile ID (kmu.gov.ua)

Система дозволить спростити отримання послуг в електронному вигляді

Мобільний ідентифікація громадян Mobile ID буде запущена в Україні до кінця 2017 року. Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, запуск системи дозволить спростити отримання громадянами електронних послуг, а також розширити їх перелік.

"До кінця року у нас буде система ідентифікації Mobile ID. Це серйозний ключ до розширення абсолютно всього спектра електронних послуг", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, у лютому Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект №4685 "Про електронні довірчі послуги".

Документом передбачається вільний обіг електронних довірчих послуг в Україні. Також планується забезпечити рівні можливості для доступу до електронних довірчим послуг, в тому числі для осіб з обмеженими можливостями, а також забезпечити свободу договору у сфері електронних довірчих послуг.