ua en ru

В Ічні зафіксовано збільшення інтенсивності вибухів, - Міноборони

В Ічні зафіксовано збільшення інтенсивності вибухів, - Міноборони Фото: вибухи на військових складах Чернігівської області (РБК-Україна)

Було зафіксовано збільшення інтенсивності після 18:00, але після 19:00 години інтенсивність знову почала знижуватись

Після 18:00 в Ічні зафіксовано збільшення інтенсивності вибухів, яке тривало майже годину. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив речник Міністерства оборони Олексій Чорнобай.

За його словами, вибухів спостерігалось приблизно з 18:00 до 19:00 години.

"Наразі я перебуваю на адміністративному майданчику на території арсеналу в Ічні. Було зафіксовано збільшення інтенсивності після 18:00, але після 19:00 години інтенсивність знову почала знижуватись. Наразі чутно поодинокі вибухи боєприпасів невеликого калібру. Також відбуваються вибухи боєприпасів стрілецької зброї. Дійсно, вибухи є, але інтенсивність наразі слабка. Буває один вибух на 30 секунд, але переодичність вибухів не постійна і змінюється", - повідомив Чорнобай

Відповідаючи на питання речник пояснив, що небо червоне не від пожежі, а від вибухів боєприпасів стрілкової зброї.

"Небо червони - це, скоріш за все, це зарєво від вибухів боєприпасів стрілецької зброї. Вони вибухають як попкорн. Тобто вогонь є, але він від цих спалахів. Силами пожежних команд вдалось значно зменшити (територію, - ред.) очагів. Тому зараз відбувається вибухи лише на кількох майданчиках", - додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що чекає "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на військовому арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області.