ua en ru

IATA закликає до вдосконалення системи сканування вантажів в аеропортах

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) звернулася до урядів країн і представників авіаіндустрії із закликом якомога швидше розробити ефективну систему сканування вантажів. Про це повідомив сьогодні голова асоціації Джованні Бізіньяні. За його словами, теоретично технологія, яка б дозволила проводити більш досконалий контроль вантажообігу на авіалініях, вже існує. Основна складність полягає в тому, що потрібно занадто багато часу для її впровадження в аеропортах. "Ми повинні прискорити цей процес", - додав Дж.Бізіньяні, говориться в повідомленні IATA.
Вантажі, які перевозяться повітряним шляхом, транспортуються в спеціальних контейнерах, які, як правило, не розбираються, так як в цьому випадку процедура контролю зайняла б надто багато часу. "Безпека вантажоперевезень повітряним шляхом є нашим головним пріоритетом після подій у Йемені", - зауважив Дж.Бізіньяні. "У 2009 р. авіакомпанії транспортували 26 млн т вантажу. До 2014 р. вантажообіг збільшиться до 38 млн т", - додав голова асоціації.
"Ремені, черевики і шампуні - не основна проблема. Замість того, щоб шукати "погані" об'єкти, слід зосередитися на затриманні терористів. Для ефективності даного процесу необхідна робота спецслужб і новітні технології", - заявив Дж.Бізіньяні. При цьому він додав: "Неприйнятно поводитися з пасажирами як із терористами, поки вони не доведуть протилежне". Голова асоціації порекомендував урядам країн замість цього краще аналізувати персональні дані пасажирів, що надходять у розпорядження авіакомпаній.