ua en ru

IATA планує збільшення пасажиропотоку на повітряному транспорті до 3,3 млрд осіб до 2014 р

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) очікує збільшення пасажиропотоку до 3,3 млрд осіб до 2014 р., що на 800 млн осіб перевищить показник 2009 р. на рівні 2,5 млрд осіб. До 2014 р. міжнародна авіація перевезе 38 млн т вантажу, що на 12,5 млн т перевищить показник 2009 р. на рівні 26 млн т, прогнозують в IATA, передає РБК.
Країною, яка внесе найбільший внесок у формування пасажиропотоку та призведе до його збільшення, стане Китай. З 800 млн нових пасажирів в 2014 р. близько 360 млн (45%) будуть припадати на країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, наголошується в повідомленні організації.
"Незважаючи на окремі регіональні відмінності, наш прогноз показує, що світ стане більш мобільним. Це розкриває нові можливості в економічному плані, але й несе в собі необхідність змін. Протягом 5 років ми повинні будемо наростити потужності, щоб перевезти на 800 млн пасажирів і на 12,5 млн т вантажу більше, ніж у 2009 р.", - повідомив голова асоціації Джованні Бізіньяні, додавши, що для цього до 2014 р. буде необхідно поліпшити систему управління авіаперевезеннями, розширити і зробити більш ефективною транспортну інфраструктуру.
Тим часом прогноз IATA кілька затьмарюється посткризовим відновленням галузі. "Тінь рецесії у світовій економіці все ще буде впливати на окремі сегменти авіаіндустрії в подальший час. Погані показники приросту пасажиропотоку на європейському і північноамериканському ринках пояснюються не тільки зрілістю цих ринків", - пояснив голова асоціації. Крім того Д.Бізіньяні повідомив, що економічні проблеми, з якими на тлі кризи зіткнулися розвинені країни (високий рівень держборгу і безробіття в сполученні із заходами фіскальної консолідації та повільним зростанням ВВП), будуть чинити негативний вплив на галузь авіаперевезень.
Нагадаємо, IATA - міжнародна неурядова асоціація, заснована в 1919 р. у Гаазі (Нідерланди) як союз авіакомпаній з метою організації безпечних, регулярних і рентабельних повітряних перевезень. На даний момент в асоціацію входять 230 авіакомпаній, що представляють 118 країн світу. Представництва організації є в 60 країнах світу. Головний офіс знаходиться в Монреалі (Канада), європейський центр - у Женеві (Швейцарія). Один з регіональних офісів організації знаходиться в Москві.