ua en ru

IAAF дозволила другій росіянці "нейтральну" участь в Олімпіаді-2016

IAAF дозволила другій росіянці "нейтральну" участь в Олімпіаді-2016 Фото: Дарину Клішину пустять на Ріо-2016

Атлетці дозволено брати участь у змаганнях під "нейтральним" прапором, а не в складі збірної РФ

Рада з питань допінгу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) зробила виключення для російської спортсменки-стрибуна у довжину Дарини Клішиної. В оприлюдненому рішенні організації вказано, що Клішиній дозволено брати участь у міжнародних змаганнях під "нейтральним" прапором, а не в складі збірної Росії, передає DW.

Утім, для участі в Олімпійських іграх-2016 росіянка ще має отримати підтвердження від Міжнародного олімпійського комітету.


Клішина, яка здобувала золото у європейських чемпіонатах 2011 та 2013 року, тренується у США, уточнює видання Athletics Weekly. Спортсменка активно виступала за право російських атлетів, не пов'язаних із допінговим скандалом, індивідуально брати участь у міжнародних змаганнях. IAAF уточнила, що загалом надійшло 136 заяв такого роду, більшість із яких - розглянуто.

Нагадаємо, IAAF заборонила участь російським легкоатлетам у міжнародних змаганнях через допінговий скандал. Викривальницею зловживань спортсменів РФ стала Юлія Степанова, яка разом зі своїм чоловіком Віталієм, екс-співробітником Російського антидопінгового агентства, дала свідчення незалежній комісії Всесвітнього антидопінгового агентства.

Степановій раніше надали дозвіл на участь у міжнародних змаганнях через "винятковий вклад у справу захисту "чистих" спортсменів".