ua en ru

IAAF продовжить заборону на участь Росії у міжнародних змаганнях

IAAF продовжить заборону на участь Росії у міжнародних змаганнях Фото: російські легкоатлети й надалі не братимуть участі у міжнародних змаганнях

Для поновлення Росія має виконати низку вимог

У Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) заявляють, що Росія як і раніше залишатиметься відстороненою від міжнародних змагань, і, ймовірно, буде виключена з чемпіонату світу, запланованого на серпень у Лондоні. Про це президент IAAF Себастьян Коу заявив 6 лютого у Монако, передає "Радіо Свобода".

Він зазначив, що Росія до листопада навряд чи буде "повністю поновлена у правах".

Голова робочої групи IAAF Руне Андерсен висловив схожу думку, зазначивши, що для поновлення Росія мусить виконати низку вимог.

У 2016 році серія розслідувань ВАДА підтвердила існування в Росії підтримуваної державою системи вживання спортсменами допінгу з подальшим приховуванням цих порушень. Через це російських легкоатлетам заборонили брати участь у всіх змаганнях під егідою IAAF.

Після цього також понад 100 російських спортсменів у 2016 році були відсторонені від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій отримала лист від всесвітньої антидопінгової лабораторії з іменами 200 спортсменів із Росії, які вживали заборонені препарати.