ua en ru

Й.Вінський: Повноцінна демократія в Україні буде побудована після ліквідації кланово-олігархічної системи

Повноцінну демократію в Україні побудувати не вдасться доти, поки не буде зламана кланово-олігархічна система, створена Леонідом Кучмою. Про це заявив голова партії "Народна влада" Йосип Вінський, повідомляє прес-служба партії.

"Україна приречена на те, аби вийти з системи, створеної Л.Кучмою. Якщо країна не вийде з кланово-олігархічної системи, то всі розмови про демократію, про розвиток соціальної сфери, економічні аспекти - все це залишиться порожніми словами. Адже коли 200 сімей привласнюють де-факто 2/3 частини національного багатства, і нічого не міняється, громадянам такої країни сподіватися нема на що", - заявив Й.Вінський.
На уточнююче питання, які кроки необхідно зробити для ліквідації цієї кланово-олігархічної системи, політик відповів: "Принаймні, потрібно почати з трьох основних пунктів. Перше - усунути монополію олігархів в інформаційній сфері, заборонивши концентрувати в одних руках більше 25% акцій ЗМІ. Друге - чітко розділити бізнес і владу. Врешті-решт, адже потрібно виконати норму Конституції, що забороняє депутатові або міністрові займатися бізнесом. Третє - українці повинні обрати ті політичні партії, які самі не залежні від олігархів і, отже, будуть в змозі боротися за зниження впливу олігархів на політичні процеси в країні".