ua en ru

Й.Вінський: Деякі сегменти дрібного бізнесу потрібно взагалі звільнити від податку

Деякі сегменти дрібного бізнесу потрібно взагалі звільнити від податку. Про це у понеділок, 29 листопада, в ефірі ТРК «Київ», заявив лідер партії «Народна влада» Йосип Вінський, повідомляє прес-служба депутата.
«Я вважаю, що спрощена система має бути, перш за все, для підприємців, які виробляють реальні послуги і товари. Якщо підприємець робить пам'ятники з граніту своїми руками, якщо він вирощує ягоди і сам продає, ремонтує телевізори чи пилососи, то для подібних категорій має бути взагалі умовна ставка оподаткування. Тут можна легко порахувати, скільки продукції протягом місяця підприємець виготовляє. Там навіть не треба касових апаратів», - вважає Й.Вінський.
Проте він зауважив, що «багато людей прикриваються спрощеною системою і взагалі не платять податків. Мільйони найнятих ними працівників не отримують ніякого соціального захисту: відпустки, лікарняних, відрахування до пенсійного фонду тощо»
Водночас Й.Вінський відмітив, що представникі малого бізнесу повинні мати гарантію Президента України, що якщо вони справно платитимуть податки і збори, їх не обтяжуватимуть перевірками та поборами.
«В малого бізнесу сьогодні - колосальна ступінь недовіри до державних органів. Більшість підприємців були б готові платити єдиний податок, якби була гарантія, що їм крім того не прийдеться платити різні побори. Бо, окрім податкової, до них ще може прийти з перевіркою пожежник, міліціонер, санстанція та інші», - заявив Й.Вінський.