ua en ru

Й.Вінський не виключає можливості притягнення суддів КСУ до кримінальної відповідальності

Голова партії «Народна влада» Йосип Вінський вважає, що весь теперішній склад Конституційного суду має піти у відставку за неконституційне рішення про скасування політреформи, і не виключає, що нинішні судді Конституційного суду в майбутньому можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Про це він заявив 7 жовтня під час відео-конференції, повідомляє його прес-служба.

«Я вважаю, що сьогоднішній склад КСУ має піти в відставку. І не виключаю, що через певний період часу може бути так, як в Киргизстані, де прийнято рішення про порушення проти суддів КС кримінальної справи за перевищення ними посадових повноважень і винесення завідомо неправосудних рішень», - заявив Й.Вінський.

За словами політика, «тринадцятий розділ Конституції не передбачає зміни Конституції через рішення Конституційного Суду - це факт, який не можна оскаржити».

Й.Вінський зауважив, що не бачить позитиву в рішенні Конституційного Суду про скасування політреформи 2004 р. «Не бачу ніяких плюсів, одні мінуси, - політичний, юридичний, етичний і правовий нігілізм. Це серйозна помилка, яку потрібно виправляти. Робити це мають Верховна Рада й Президент», - сказав Й.Вінський.