ua en ru

І.Сечін: РФ практично завершила стрес-тести всіх своїх АЕС

Російська Федерація практично завершила стрес-тести всіх своїх АЕС. Про це в ході засідання Київського саміту з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії заявив заступник голови уряду РФ Ігор Сечін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми завершуємо проведення стрес-тестів всіх діючих АЕС...Зокрема, ми перевіряли стійкість наших АЕС до 14-ти метровим цунамі, землетрусу силою 9 балів і ще на низку тестів. Ми переконалися в тому, що російські технології відповідають всім системам безпеки і гарантують невихід з ладу всіх систем. Вважаємо за необхідне, щоб на оголошеної липневої конференції МАГАТЕ з ядерної безпеки, всі країни доповіли про результати своїх національних стрес-тестів. Ми готові це зробити", - зазначив І. Сечін.
Він підкреслив, що Росія підтверджує свою глибоку зацікавленість у проектах ЧАЕС, а так само в питанні співпраці з Україною в питанні будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС.
Нагадаємо, раніше ВАТ "Ощадбанк Росії" підтвердив свою готовність надати кредит на 1 млрд дол. на користь ДП НАЕК "Енергоатом" для будівництва енергоблоків № 3, 4 Хмельницької АЕС.