ua en ru

І.Попович: Мінвуглепром визначилося з пріоритетними завданнями на 2011 р. в рамках реформування вугільної галузі

Перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович розповів про пріоритетні завдання Мінвуглепрому на 2011 р. відповідно до програми реформ вугільної галузі. Про це він говорив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

За словами І.Поповича, серед основних завдань, запланованих на 2011 р., можна виділити наступні:
- початок приватизації вугледобувних підприємств (пілотні проекти) за участю Фонду держмайна України;
- продовження закриття шахт, що вже перебувають на стадії ліквідації, більш швидкими темпами;
- технічне переоснащення шахт для забезпечення необхідного обсягу видобутку вугілля з додержанням необхідних стандартів безпеки праці;
- подальше залучення недержавних інвестицій.
Також І.Попович повідомив про завершення класифікації вугільних підприємств за рівнем виробничо-економічного потенціалу.
"Ми отримали три групи. Перша - це перспективні підприємства, які можуть бути привабливі приватним інвесторам для подальшої приватизації. Друга - потенційно перспективні підприємства, що можуть становити інвестиційний інтерес за умови створення сприятливих умов. Третя - ті, що вже відпрацювали продуктивні запаси вугілля", - заявив заступник міністра.
За словами І.Поповича, для розрахунків і критеріїв поділу вугледобувних підприємств на групи були розроблені чотири методики. В їх розробці брали участь фахівці Мінвуглепрому, проекту TACIS, Ради по вивченню продуктивних сил України , та представники приватних інвесторів.