ua en ru

В.о. глави МЗС України вважає звільнення місії ОБСЄ в Слов'янську доказом того, що терористи там слухаються тільки Росію

В.о. глави Міністерства закордонних справ України Дещиця вважає звільнення в Слов'янську членів місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі доказом того, що терористи там слухаються тільки Росію.

В.о. глави Міністерства закордонних справ України Дещиця вважає звільнення в Слов'янську членів місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі доказом того, що терористи там слухаються тільки Росію. Про це він написав у своєму Twitter.

"Спільними силами звільнені члени місії ОБСЄ. Всі 12 виїхали зі Слов'янська. Ще один доказ того, що терористи там слухаються тільки Росію", - повідомив міністр.

Нагадаємо, сьогодні уповноважений з прав людини в Російській Федерації, представник Президента РФ Володимир Лукін, який прибув напередодні в Слов'янськ Донецької області, повідомив, що захоплених там військові спостерігачі ОБСЄ звільнено.

Крім сімох спостерігачів, сепаратисти звільнили співробітників СБУ, які супроводжували місію ОБСЄ.

У Службі безпеки України стверджують, що російська сторона причетна до захоплення інспекторів ОБСЄ в Слов'янську.

25 квітня сепаратисти в Слов'янську взяли в полон інспекційну групу, яка прибула в Україну з рішенням ОБСЄ для зміцнення заходів безпеки. До складу групи з восьми чоловік увійшло чотири представники Німеччини і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції був звільнений раніше за всіх за станом здоров'я.