ua en ru

Хуг: розміщення в Україні ще однієї місії повинні схвалити всі члени ОБСЄ

Хуг: розміщення в Україні ще однієї місії повинні схвалити всі члени ОБСЄ Фото: перший заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг

Моніторингова місія ОБСЄ налічує 705 спостерігачів

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні налічує 705 спостерігачів. Про це 13 травня під час брифінгу заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні у нас 705 спостерігачів, з них 585 знаходяться на Сході",- повідомив Хуг, зазначивши, що крім того, на СММ працюють 82 міжнародних членів персоналу і 301 працівник з України.

За словами Хуга, на питання щодо розміщення в Україні ще однієї місії повинні вирішувати країни-учасники ОБСЄ.


"Потрібно, щоб усі 57 країн-учасниць ОБСЄ погодилися на це", - зазначив заступник голови СММ, додавши, що місія в Україні виконує дві головні завдання.

"По-перше, спостерігати і повідомляти і по-друге, вести діалоги для того, щоб це сприяло нормалізації",- підкреслив Хуг.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ повідомив, що в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) є кілька нових пропозицій у сфері безпеки на окупованих територіях Донецькій і Луганській областях.