ua en ru

Хуг розповів Плотницькому про перешкоджання міжнародним спостерігачам у ЛНР

Хуг розповів Плотницькому про перешкоджання міжнародним спостерігачам у ЛНР Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Перший заступник голови СММ ОБСЄ Хуг зустрівся в Луганську з ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг обговорив з ватажком "Луганської народної республіки" Ігорем Плотницьким перешкоджання роботи спостерігачів в деяких районах Луганської області. Про це повідомляється на сторінці СММ ОБСЄ в Facebook.

Повідомляється, що зустріч відбулася в окупованому Луганську. На зустрічі учасники також обговорили висновки СММ ОБСЄ щодо впровадження Мінських угод.

У ході зустрічі Хуг нагадав, що учасників неозброєних цивільних місій не повинні залякувати або яким-небудь чином їм погрожувати.

Крім того, Хуг заявив, що з метою об'єктивного та неупередженого моніторингу ситуації необхідно забезпечити, щоб місія могла вільно пересуватися і розширити свою присутність, зокрема на лінії зіткнення і на неконтрольованому ділянці кордону з Російською Федерацією.

Під час зустрічі Хуг заявив, що вітає цей і будь-який інший діалог між сторонами. Крім того, він вказав на погіршення стану дерев'яних конструкцій на зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській Луганської області.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ анонсували зустріч першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Олександра Хуга з "ватажками" бойовиків Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.