ua en ru

Хуг: нинішні зони розмінування на лінії розмежування не гарантують безпеку громадян

Хуг: нинішні зони розмінування на лінії розмежування не гарантують безпеку громадян Фото: Олександр Хуг

Хуг констатував збільшення потоку людей через зону розмежування з-за боязні закриття КПП

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг констатує, що визначених для розмінування зон на лінії розмежування недостатньо, щоб забезпечити безпеку громадян. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"Спецгрупа визначила 12 зон розмінування. Однак цього недостатньо... Цього достатньо тільки для того, щоб групи могли провести роботу по відновленню інфраструктури", - заявив Хуг.

У зв'язку з цим він закликав громадян бути обережнішими, так як на лінії розмежування залишається дуже велика кількість розірвалися снарядів і мін. Зокрема, настійно не рекомендується з'їжджати з асфальту.

При цьому Хуг констатував, що протягом минулого тижня СММ зафіксувала збільшення кількості людей на лінії розмежування, які бояться, що пункти пропуску можуть бути закриті.

Нагадаємо, вчора, 10 лютого, відбувся вибух мікроавтобуса під Марьинкой, в результаті якого загинули три людини.

Транспортний засіб прямувало з Донецька в Курахове. Не доїжджаючи до контрольно-пропускного пункту, мікроавтобус з'їхав з основної дороги і наїхав на вибуховий пристрій.

У зв'язку з цим секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов допустив закриття контрольно-пропускного пункту в районі Мар'їнки.