ua en ru

Хуг назвав умови для введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

Хуг назвав умови для введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі Фото: Хуг повідомив про умови введення поліцейської місії ОБСЄ

Будь-які зміни повинні схвалити всі 57 країн-учасниць ОБСЄ

Зміна Мандату Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ), зокрема введення поліцейської місії, можлива тільки з дозволу всіх 57 країн-членів ОБСЄ. Про це під час брифінгу в Донецьку повідомив заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"У місії ОБСЄ є чітко обумовлений мандат, його продовжили ще на рік і будь-які зміни цього мандату повинні бути схвалені всіма країнами-учасницями, рішення використовувати цивільну невооруженную місію спостерігачів було прийнято постійним радою, будь-які інші ідеї повинні бути спочатку обговорені членами місії, 57 країнами. Я б не хотів спекулювати на тему, що може мати місце раніше, ніж така дискусія почнеться", - сказав Хуг.


Нагадаємо, днями президент України Петро Порошенко обговорив перспективи введення поліцейської місії ОБСЄ з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.