ua en ru

Художник Павленский вимагає судити його за тероризм

Художник Павленский вимагає судити його за тероризм Фото: російський художник Петро Павленский

Суд заарештував російського художника за статтею "вандалізм" строком на місяць

Російський художник Петро Павленский попросив перекваліфікувати статтю обвинувачення щодо нього з "Вандалізму" на "Тероризм". Про це він заявив у залі Таганського суду Москви, повідомляють російські ЗМІ.

"Прошу перекваліфікувати статтю "Вандалізм" на "Тероризм", - сказав він, додавши, що поки вимогу не буде виконано, він відмовляється говорити.

Павленский пояснив, що скоїв підпал в знак засудження сфабрикованих кримінальних справ проти так званих "кримських терористів" Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

Суд Москви обрав запобіжний захід Павленского за справу ів андализму у вигляді утримання під вартою терміном до 8 грудня.

Дізнавач просив суд укласти Павленского під арешт, мотивуючи це тим, що він може сховатися від слідства, держобвинувач підтримав ці доводи.

Адвокат Павленского Ольга Чавдар просила обрати запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі. Після винесення рішення вона заявила, що захист має намір оскаржити рішення суду про арешт.

Нагадаємо, 9 листопада художника Петра Павленского затримали за підпал головного будівлі ФСБ на Луб'янці в Москві. Павленский облив вхідні двері будівлі з каністри, потім підніс запальничку і підпалив. Після цього з'явилися співробітники поліції, які затримали самого художника, а також двох журналістів.