ua en ru

ХТЗ стоїть, але група DCH заплатила 73 млн гривень зарплати і податків, - в. о. гендиректора

ХТЗ стоїть, але група DCH заплатила 73 млн гривень зарплати і податків, - в. о. гендиректора Фото: ХТЗ

Незважаючи на триваючий протягом 9 місяців вимушений простій Харківського тракторного заводу група DCH Олександра Ярославського продовжує виконувати зобов'язання перед трудовим колективом і державою. Про це повідомляє прес-служба заводу.

«Станом на 14 грудня 2016 р. виплачена сума заробітної плати і податків на неї склала 73,2 млн грн», - повідомляє прес-служба.

В інформаційному повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ХТЗ, зазначається, що в результаті підприємство не працює, щомісяця вимиваються обігові кошти, і завод несе прямі збитки. "Кредитна лінія ж в розмірі 400 млн грн, необхідна для запуску виробництва та надана DCH, не може надійти на підприємство через існуючу заборону НБУ на здійснення подібних операцій з юрособами, на яких є незакриті кримінальні провадження», - повідомили в прес-службі.

В.о. генерального директора підприємства В'ячеслав Шевченко так додатково прокоментував ці дані: «Ситуація абсурдна. Завод, який може працювати, випускати конкурентоспроможну продукцію, давати можливість людям гідно жити і утримувати свої сім'ї, стоїть, незважаючи на всі запевнення політиків. А DCH продовжує сумлінно платити зарплати та сплачувати податки, і рахунок йде вже на десятки мільйонів гривень!».

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня ЗМІ поширили інформацію про нараду в Адміністрації президента України, на якій було розглянуто звернення трудового колективу ХТЗ до глави держави. «Вивчивши цей документ, а також хронологію подій, президент України віддав розпорядження, необхідні для усунення правових перешкод для запуску виробництва», - повідомляють ЗМІ.

Як відомо, наприкінці березня поточного року легендарне харківське підприємство, яке опинилося в кризовому становищі, придбав власник групи DCH Олександр Ярославський. Ситуацію навколо підприємства бізнесмен, згідно з інформацією прес-служби DCH і керівництва ХТЗ, детально описував під час особистих зустрічей з президентом України Петром Порошенком, послом США в Україні Марі Йованович, а також з її попередником Джеффрі Пайєттом.