ua en ru

На "ХТЗ" пообіцяли Райніну виробити 2000 тракторів у 2015 році

Харківський тракторний завод отримав замовлення на виробництво 2000 тракторів у 2015 році. Про це голові Харківської обласної адміністрації Ігорю Райніну повідомив генеральний директор заводу Владислав Губін.

Губернатор пообіцяв надавати підтримку заводу в рамках своїх повноважень і представляти його інтереси перед державними органами влади: «Я готовий допомагати заводу "ХТЗ", його менеджменту, який завжди відстоював інтереси підприємства».

Під час візиту на завод керівник області також ознайомився з програмою модернізації застарілої техніки TRADE-IN та вручив ключі від першого модернізованого трактора ХТЗ-17221 фермеру зі Зміївського району.

Як пояснив гендиректор заводу Владислав Губін, модернізована техніка по вартості є більш доступною для фермерів, а за якістю не поступається нової. Так, якщо новий серійний трактор ХТЗ-17221 коштує 1 млн 190 тис. грн, то після модернізації - 600 тис. грн. За весь час існування завод випустив 2 млн 700 тисяч тракторів, частина яких вже вийшла з ладу і не працює. Протягом року підприємство планує модернізувати 100 тракторів.

"Це початок шляху великого проекту, який дозволить не залишати ржавіти техніку, що відробила свій цикл, а відновлювати її, причому за нижчою ціною. Я вдячний керівнику підприємства за створення такого проекту. Ми підтримували і будемо підтримувати правильні й потрібні для держави починання. Проект запустили саме вчасно, адже попереду посівна", - зазначив Ігор Райнін.

Нагадаємо, що 21 березня голова Харківської обласної адміністрації Ігор Райнін відвідав ПАТ "Харківський тракторний завод".