ua en ru

HTC знизила прогноз по виручці на III квартал і очікує уповільнення продажів

HTC знизила прогноз за обсягами виручки в III кварталі поточного року до 60 млрд нових тайваньських доларів (2 млрд дол.). Виробник смартфонів намір приділити більше часу і коштів реклами моделі HTC One і випустити в продаж нові пристрої.

HTC знизила прогноз за обсягами виручки в III кварталі поточного року до 60 млрд нових тайваньських доларів (2 млрд дол.). Виробник смартфонів намір приділити більше часу і коштів реклами моделі HTC One і випустити в продаж нові пристрої, повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанія уклала контракт з "Залізною людиною" - Робертом Дауні, який зніметься в ряді рекламних роликів.

Операційна маржа може опинитися за підсумками поточного кварталу негативною, чого не спостерігалося з 2008 р.

За підсумками II кварталу чистий прибуток HTC впала на 83% р/р до 1,25 млрд нових тайваньських доларів, а виручка скоротилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.

Читайте також: Чистий прибуток HTC за підсумками II кварталу 2013 р. впав на 83%

Ринок смартфонів у розвинених країнах уже насичений, збут в країнах також показує уповільнення темпів зростання. "Сповільнюється весь сектор виробників преміальних смартфонів, це не тільки проблема HTC. На ринку занадто багато гравців", - вважає Дейл Гай, аналітик Barclays.

HTC знизила прогноз по виручці на III квартал і очікує уповільнення продажів

Продажі HTC One, які активно йшли в травні, на початку літа сповільнились. Продажі в червні виявилися на 26,4% нижче, ніж рік тому.

Нагадаємо, що квартальні показники за січень-березень тайванської компанії були не найкращими. Відклавши початок продажів нового мобільного телефону HTC One, HTC Corp. отримала рекордно низький квартальний прибуток. Чистий прибуток компанії за січень-березень 2013 р. знизився на 98% і склав лише 85 млн тайваньських доларів, або 2,85 млн дол. США.

Також в минулому кварталі фінансове положення тайванської компанії похитнулися через провал смартфона HTC First, створеного спеціально для спілкування в Facebook. Ще до початку продажів гаджета аналітики сумнівалися в його світлому майбутньому. Справа в тому, що Facebook Home, всупереч очікуванням, виявилася абсолютно вільною програмою, яку можна завантажити на будь-який телефон. Купувати саме HTC First зовсім не обов'язково, а його статус Facebook-смартфона, таким чином, виявився номінальним.

Читайте також: Facebook-смартфон став провалом

HTC - тайванський виробник смартфонів і планшетних комп'ютерів. Входить в альянс виробників, які підтримують мобільну платформу Android. Число співробітників HTC сягає 17 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Таоюані.