ua en ru

HSBC завершив продаж карткового бізнесу в США американській Capital One за 31,3 млрд дол

Британська банківська група HSBC Holdings закрила операцію з продажу підрозділу в США, що спеціалізується на випуску кредитних карток під брендами роздрібних мереж. Угода була закрита 1 травня 2012 р., повідомив HSBC сьогодні в матеріалах для Лондонської фондової біржі. Покупцем активу виступила американська фінансова компанія Capital One Financial Corp., яка заплатила за нього 31,3 млрд дол.

Сторони домовилися про операцію в серпні 2011 р. Картковий бізнес, що є предметом угоди, включає, крім звичайних банківських карт Visa/MasterCard, кобрендингові карти і "фірмові" кредитні карти під брендами роздрібних мереж (так звані private-label cards). На 31 березня 2012 р. весь портфель карткових кредитів цього бізнесу оцінювався в 28,2 млрд дол. плюс 0,6 млрд дол. "інших чистих активів". Загальна вартість операції з продажу карткового бізнесу складається із загальної дебіторської заборгованості за кредитними картками і премії у розмірі 2,5 млрд дол. (8,75% від дебіторської заборгованості).

Значну частину кредитного портфеля колишнього підрозділу HSBC складають кредити за картками private-label - пластиковими картками, випущеними від імені американських рітейлерів. За даними американських ділових ЗМІ, в результаті покупки компанія Capital One стає третім найбільшим емітентом таких карток у США після General Electric і Citigroup.

HSBC продовжить надавати кредити за банківськими картками в США через свій підрозділ HSBC Bank USA, чиї карткові операції не увійшли в угоду з Capital One.