ua en ru

Сховища палива на території Франції звільнено від страйкуючих

Всі сховища палива на території Франції звільнено від страйкуючих. Про це повідомили сьогодні представники Французького союзу нафтопромисловців. В той же час, згідно з інформацією, що надійшла від профспілок, співробітники двох із 12 нафтопереробних заводів Франції проголосували за закінчення страйку, передає ВВС.
В цілому, ситуація з постачаннями палива у Франції стала поліпшуватися, однак про кардинальне вирішення всіх проблем говорити поки рано. Минулого тижня влада Франції повідомила, що перебої з паливом, викликані страйками, триватимуть трохи довше, ніж очікувалося раніше. Для подолання ситуації, що склалася уряд Франції став закуповувати паливо за кордоном, що має призвести до стабілізації обстановки. Проте спостерігачі попереджають, що дане рішення питання є лише тимчасовим. Зокрема, існують побоювання, що імпортоване паливо може різко злетіти в ціні.
Раніше сьогодні повідомлялося, що страйки обходяться країні приблизно в 200-400 млн євро щодня. При цьому відповідні підрахунки економістів відображають матеріальний вплив акцій протесту на національну економіку, однак, що ще гірше, страйки негативно позначаються на іміджі Франції за кордоном. Відповідну позицію висловила міністр фінансів Франції Крістін Лагард.