ua en ru

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі відкрився після триденного протесту

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі відкрився після триденного протесту Фото: Храм Гробу Господнього (uk.wikipedia.org)

Двері святині на світанку відкрили два хранителя ключів церкви

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі відкрився в середу, 28 лютого, пості триденного протесту через плани мерії обкласти податком церковне майно. Двері святині на світанку, близько 4:00, відкрили два хранителя ключів церкви, передає Times of Israel.

Представники церков відмовилися підкорятися вимозі муніципалітету Єрусалиму про сплату 186 млн доларів податку з церковних об'єктів, що приносять прибуток. Це стосується готелів (крім безкоштовних будинків для паломників), ресторанів, торгівлі сувенірами та ремісничими виробами, а також інших об'єктів, що не є будинками для молитви.

Відзначається, що це закриття Храму Гробу Господнього є найтривалішим - в останній раз його закривали на певний час у 1990 році.

Церковники відкрили храм для відвідувань паломників після того, як мерія Єрусалиму погодилася заморозити рішення про стягнення податків з церковного майна. Також очікується, що влада Ізраїлю внесе відповідні зміни у законодавство, щоб сформулювати рішення про муніципальні податки на майно церков, які не є установами релігійного богослужіння.

Нагадаємо, 25 лютого 2018 року в Єрусалимі в знак протесту проти політики чинного уряду Ізраїлю церковні ієрархи закрили Храм Гробу Господнього на невизначений термін.

Храм Гробу Господнього (або Храм Воскресіння Христового) є головною святинею християнського світу, побудований на місці, де, за віруваннями християн, був розіп'ятий, похований і де воскрес Ісус Христос.