ua en ru

HP "перебив" пропозицію Dell з покупки виробника ПЗ 3Par, запропонувавши 1,6 млрд дол

Американський виробник комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (HP) виступив з пропозицією про покупку виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. (США) за 1,6 млрд дол. При цьому всю суму планується виплатити готівкою з розрахунку 24 дол. за кожну акцію 3Par. Про це йдеться в поширеному сьогодні повідомленні HP, повідомляє РБК. Таким чином HP має намір "перебити" недавню пропозицію американського виробника комп'ютерних систем Dell Inc. придбати 3Par за 1,15 млрд дол.
Остання пропозиція вже дістала схвалення в раді директорів HP, у разі аналогічного рішення з боку керівництва 3Par операцію планується завершити до кінця поточного року.
16 серпня 2010 р. Dell підписав угоду про покупку 3Par Inc. за 1,15 млрд дол. Всю суму також планувалося виплатити готівкою з розрахунку 18 дол./акція, що на 8,35% перевищувало ринкову вартість акцій 3Par на закритті торгів 13 серпня ц.р. При цьому дана операція вже дістала схвалення в радах директорів обох компаній.
Hewlett-Packard - один із лідерів на світовому ринку рішень в галузі комп'ютерних технологій. Штаб-квартира компанії розташована в американському м. Пало-Альто, штат Каліфорнію. НР випускає лінійки принтерів, сканерів, калькуляторів, компактних персональних комп'ютерів, серверів, робочих станцій, комп'ютерів для офісного і домашнього використання.