ua en ru

Госпсуд Києва заборонив використання позначення "Вареничная Катюша" у якості назви ресторану

Господарський райсуд Києва заборонив використання позначення "Вареничная Катюша" у якості назви ресторану. Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в єдиному реєстрі судових рішень.

"Припинити незаконне використання знака для товарів і послуг ТОВ "Барбарис 2012", ТОВ "Токіо Сіті", ТОВ Кепі Енд"... в тому числі: припинити використання позначення "Вареничная Катюша" у якості назви закладів харчування, швидкого і повсякчасного обслуговування (ресторанів, кафе тощо) способами рекламування та пропонування іншим способом, в тому числі в діловій документації, в рекламі та в мережі Інтернет, шляхом вилучення такого позначення з усіх матеріалів та рекламних носіїв", - йдеться в рішенні.

Крім того, суд заборонив використання складеного твору "Фирменный стиль ресторана "Вареничная "Победа" та/або його частин... в тому числі: шляхом відтворення будь-якими засобами візуальних виглядів дизайну інтер'єру закладів харчування, швидкого і повсякчасного обслуговування (ресторанів, кафе тощо) з використанням певних кольорових рішень та елементів декору".

Суд також зобов'язав вищезгадані компанії виплатити компенсацію ТОВ "Стародавній Херсонес".

"Стародавній Херсонес" належить кримському ресторатору Вадиму Гакало. В квітні 2009 р. він підписав договори франчайзингу з кількома компаніями про надання їм права використання торгової марки "Варенична "Победа" і однойменного фірмового стилю при наданні послуг громадського харчування. Однак, у 2012 р. процес вийшов з-під контролю франчайзера - ресторани "Варенична "Победа" у столиці почали відкриватися без дозволу правовласника. За 7 місяців 2012 р. в Києві було відкрито шість ресторанів "Варенична "Победа" без дозволу на використання торгової марки й фірмового стилю, а потім і зовсім перейменовані в "Вареничну Катюша" при збереженні стилю.