ua en ru

Госпсуд Києва зобов'язав клуб "Юнга" повернути у комунальну власність майже 2 га землі на Жуковому острові

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури Києва та зобов'язав ТОВ "Юнацький клуб "Юнга" (нині ТОВ "Морячок-М") повернути київській громаді майже 2 га землі Жукового острова у Голосіївському районі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Рішенням Київради у 2004 році ТОВ "Юнацький клуб "Юнга" було передано в оренду на 25 років 1,23 га землі Жукового острова для експлуатації та обслуговування водної станції без права будівництва будь-яких споруд.

"Натомість, як з'ясувалося, товариством на території прибережно-захисної смуги Дніпра побудовано гідротехнічні споруди, два басейни, 7 двоповерхових та одноповерхових будинків. До того ж, будинки побудовано на відстані 20 метрів від урізу води, що призвело до зміни конфігурації берегової лінії острова. Крім цього, прокурорською перевіркою встановлено, що ТОВ "Юнацький клуб "Юнга" будівництво проведено не тільки на орендованій землі, а ще й на самовільно зайнятій ділянці площею 0,7 га, яку огороджено парканом", - сказано у повідомленні.

За розрахунками Державної екологічної інспекції та інспекції з контролю за використанням і охороною земель у місті Києві, розмір шкоди, заподіяної товариством внаслідок нецільового використання та самовільного зайняття земель водного фонду, складає 654 тис. грн.

Читайте також: Прокуратура Києва повернула державі 30 га земель на Жуковому острові вартістю 47 млн грн