ua en ru

Хорватія надасть допомогу в реабілітації постраждалих під час АТО на Донбасі

Хорватія надасть допомогу в реабілітації постраждалих під час АТО на Донбасі Фото: Павло Клімкін (yes-ukraine.org)

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з хорватською колегою

Хорватія надасть допомогу в реабілітації постраждалих під час АТО на Донбасі. Про це стало відомо за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних і європейських справ Хорватії Марією Пейчинович-Бурич, передає прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Співрозмовники обговорили низку питань порядку денного, зокрема, запланований візит президента Хорватії в Україну, безпекову ситуацію в регіоні, ініціативи в рамках міжнародних організацій, а також питання реабілітаціі постраждалих під час АТО. Однією з головних тем стало питання розширення співпраці в енергетичній сфері. В цьому контексті сторони домовилися більш детально обговорити це питання під час візиту Клімкіна до Загреба найближчим часом", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня екс-міністр юстиції Хорватії, політичний координатор мирної реінтеграції територій Хорватії у 90-х роках Весна Шкаре-Ожболт провела паралелі між конфліктом на Балканах наприкінці минулого століття й теперішньою ситуацією в Україні.