ua en ru

Хорошковський згоден з ЄС щодо важливості врегулювання виборчого законодавства в Україні

В.о. першого віце-прем'єр-міністра Валерій Хорошковський згоден з ЄС щодо важливості врегулювання виборчого законодавства в Україні. Про це він пише в своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Я можу погодитися з ЄС щодо першочергової ваги врегулювання законодавчого поля для проведення виборів. Нам необхідно зробити виборчу систему прозорою і прогнозованою, щоб напередодні кожних нових виборів - Президента, Верховної Ради, місцевих органів влади - не доводилося вести дискусії про особливості і нюанси виборчого законодавства. Міністерству юстиції доручено ініціювати проведення круглого столу із залученням політичних партій, громадських організацій, експертів для аналізу недоліків, виявлених під час проведення виборчої кампанії 2012 року, і внесення пропозицій по удосконаленню виборчого законодавства. Загалом, Україні потрібний виборчий кодекс, який, до речі, міг би охоплювати і проблематику проведення референдумів", - пише Хорошковський.

Він також відзначає ряд інших кроків, необхідних для успішної євроінтеграції: реформа державних фінансів, впровадження Третього енергопакету ЄС та інших зобов'язань в рамках Енергетичного співтовариства, якісна зміна бізнес-клімату в країні, подальше реформування судочинства і прокуратури.

Читайте також: У ЄС розповсюджується рух за зняття візових обмежень для громадян України, - Хорошковський