ua en ru

У ЄС розповсюджується рух за зняття візових обмежень для громадян України, - Хорошковський

У ЄС розповсюджується рух за зняття візових обмежень для громадян України. Про це у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна" пише в.о. першого віце-прем'єр-міністра Валерій Хорошковський.

"Але що важливе: у самому ЄС розповсюджується рух за зняття візових обмежень для громадян України. Нашим союзником в цьому питанні є європейські бізнес-кола, які бачать в Україні вигідного торгового партнера. З іншого боку, в ЄС не можуть ігнорувати голос українського громадянського суспільства, який демонструє європейцям всю абсурдність візового режиму для українців", - заявляє Хорошковський.

Він також пише: "Для поглиблення торгових зв'язків і виконання умов для створення зони вільної торгівлі в 2012 р. нами проводилася робота з покращення інвестиційного клімату включно з дерегуляцією підприємницької діяльності, удосконаленням бюджетного і податкового законодавства. Була прийнята нова редакція Митного кодексу і Рамкова стратегія митної співпраці між Україною і ЄС, що дозволяють спростити і гармонізувати митні процедури, ефективно боротися з митними правопорушеннями. Початий неформальний діалог Україна-ЄС з питань бізнес-клімату".

Читайте також: Євроінтеграція є не стільки членством в ЄС, скільки впровадженням європейської суспільно-політичної моделі, - Хорошковський