ua en ru

Хорошковський розраховує на підписання СА з ЄС на найближчому саміті Україна - ЄС

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський сподівається, що угода про асоціацію з ЄС буде підписана до кінця поточного року. Про це Хорошковський заявив під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карлом де Гухтом, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Ми розраховуємо на її (угоду про асоціацію з ЄС) підписання до кінця поточного року, бажано на наступному саміті Україна - ЄС у Брюсселі", - заявив перший віце-прем'єр.

Крім того, Хорошковскій заявив, що в умовах загострення кризових явищ у світовій економіці України прагне підтримувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом. За його словами, домовленість про продовження переговорів булла досягнута під час останніх зустрічей з керівництвом МВФ. Валерій Хорошковський повідомив, що уряд підготував для МВФ пакет пропозицій з вирішення проблемних питань, і зараз відпрацьовується переговорна позиція.

Проте, як повідомлялося раніше, позиція Брюсселя щодо підписання угоди про асоціацію з Україною залишається незмінною - з оглядкою на політичну ситуацію в країні.