ua en ru

Хороший антивирусник - запорука технічного здоров'я та довголіття мобільного гаджета

Хороший антивирусник - запорука технічного здоров'я та довголіття мобільного гаджета

Купуючи дорогі смартфони, планшети і комунікатори, мало хто замислюється на тим, наскільки вразливими вони є перед зовнішнім впливом. І мова йде не стільки про можливі механічних пошкодженнях високотехнологічних пристроїв із чутливим екраном, скільки про можливість мережевих атак і проникнення вірусів, адже більшість мобільних гаджетів сучасності використовуються як точки доступу до мережі, а, значить, можуть стати мішенню хакерів.
Що загрожує незахищеними гаджету?

Купуючи дорогий смартфон або планшетний комп'ютер, і плануючи виходити з нього в Інтернет, необхідно першим ділом подбати про мережевий захист такого пристрою. Знайти програми, ефективно захищають пристрої всіх популярних мобільних платформ, можна на спеціальних сайтах в мережі - там же, де можна скачати антивирусник безкоштовно на комп'ютер. Захисні додатки для мобільних платформ дещо відрізняються від тих антівірусніков, які зазвичай встановлюються на персональні комп'ютери і ноутбуки. Однак відмінності ці лежать в площині особливостей і тонкощів самих програм, але не виконуваних ними завдань. За своїм функціоналом антівіруснікі, призначені для стаціонарних ПК і мобільних точок доступу до мережі, практично ідентичні. Вони забезпечують комплексний захист операційної системи від проникнення вірусів, шкідливих програм та інших чужорідних елементів, здатних «сплутати карти» і навіть вивести пристрій з ладу.
Несвоєчасна установка захисної програми, наприклад, на планшет, може привести до досить небажаних наслідків. При першому ж виході в Інтернет пристрій може «зловити» небезпечний вірус, про що його власник може навіть не здогадуватися. Зараження мобільних пристроїв вірусами та іншими шкідливими програмами може носити безсимптомний характер, тобто виявити це з яких-небудь ознаками буде неможливо. Однак рано чи пізно все розкриється - наприклад, коли користувач стане помічати некоректну роботу свого пристрою, відмова деяких функцій або «зависання» при обробці процесів та інформації. В кращому випадку такий постраждалий від вірусної атаки планшет доведеться здавати в ремонт і здійснювати професійну чистку від вірусів, усувати зароблені проблеми і навіть іноді заново операційну систему (у випадку серйозного пошкодження). У гіршому з комп'ютера може пропасти важлива інформація, що представляє комерційну таємницю або що кидає тінь на ділову репутацію власника гаджета. Датчик негативу в наслідках такої неприємної ситуації може зашкалювати.