ua en ru

Хорощак визнав, що на посаду в. о. голови "Укрзалізничпостач" його рекомендував Бейлін

Підбором керівників на найбільші держпідприємства транспортної галузі займається радник глави Адміністрації Президента Михайло Бейлін. Про це сьогодні під час брифінгу у кризовому Українському медіа-центрі заявив в. о. генерального директора ДП "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак.

"Так, я знаю його. Михайло Бейлін сам знайшов мене і порекомендував на роботу, там, де я зараз працюю", - зазначив Хорощак.

Керівник ДП "Укрзализначпостач" зазначив, що підтримує зв'язок з Бейліним.

Однак, на його думку, це не означає, що підприємство перейшло в підпорядкування чиновників Адміністрації Президента, структурно і Хорощак, і підприємства продовжують бути пов'язані з "Укрзалізницею". "Що означає підтримувати зв'язок? Можна зустрічатися кожен день, можна телефонувати щодня", - зазначив Хорощак.

За словами чиновника, Бейлін поставив перед ним завдання реформувати "Укрзалізнимпостач" докорінно.

"Я розповів (Бейлину) про свій трудовий досвід. Переді мною була поставлена задача", - зазначив Хорощак.

Керівник "Укзалізничпостач" відмовився відповідати на питання - чи проходять зустрічі з Бейліним в Адміністрації Президента. "Це була зустріч з Михайлом", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, що деякі ЗМІ називають київського ресторатора Михайла Бейліна "смотрящим" за Мінінфраструктури та МінАП. Журналісти встановили, що сім'я глави АП Бориса Ложкіна веде з Бейліним спільний бізнес. Про істотний вплив Адміністрації Президента на кадрову політику в Мінінфраструктури нещодавно заявив колишній заступник міністра Олександр Кава. У свою чергу екс-глава СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв найближчим часом оприлюднити інформацію про "смотрящего" від АП, який працює в уряді.