ua en ru

Хомутиннік: Законопроект "Про державне мито" буде розроблений до 19 жовтня

Вже за два тижні Міністерство фінансів і профільний парламентський комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики розробить законопроект "Про державне мито" замість існуючого декрету Кабінету міністрів. З такою ініціативою на сьогоднішньому засіданні комітету виступив його голова Віталій Хомутиннік, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вносимо зміну в декрет Кабінету міністрів "Про державне мито", але не маємо закону "Про державне мито". Можливо, вартувало б Міністерству фінансів одночасно з цими змінами розробити закон "Про державне мито"? За основу візьмемо на 99% декрет Кабінету міністрів і перепишемо як закон з урахуванням тих змін, які зараз Кабінет міністрів пропонує внести", - сказав Хомутиннік.

Він дав секретаріату Верховної Ради два тижні на спільну роботу з Міністерством фінансів, після напрацювання основного законопроекту він буде розглянутий на засіданні профільного комітету, а потім затверджений Верховною Радою. Хомутиннік нагадав, що ухвалення цього документу має відбутися найближчим часом, оскільки введення його в дію планується на 1 січня 2012 р.