ua en ru

Холодницький затребував у ГПУ справи щодо Пінчука та Коломойського

Холодницький затребував у ГПУ справи щодо Пінчука та Коломойського Фото: Назар Холодницький затребував у Луценка справи на олігархів

Буде вирішуватися питання про необхідність їх передачі до НАБ

Спеціалізована антикорупційна прокуратуру затребувала у генерального прокурора ознайомитися з матеріалами двох справ щодо олігархів Віктора Пінчука та Ігоря Коломойського. Про це заявив керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю "Громадському".

"Уже дві справи я затребував, чекаю, поки їх нам направлять. Це справи, які стосуються двох олігархів - Пінчука і Коломойського. Я підписав запит, зараз чекаю рішення генерального прокурора, щоб дати нам можливість ознайомитися з цією справою і вирішити питання про необхідність її передачі до НАБУ", - сказав Холодницький.


Він додав, що заяви генпрокурора Юрія Луценка про готовність віддати до антикорупційної прокуратури матеріали будь-якої справи, вселяють оптимізм.

"Він (Луценко – ред.) сказав відразу з порогу: "Я вам віддам будь-яку справу, яку ви затребуєте при одній умові, якщо ви її вже забираєте собі, то вже назад не вертаєте". Це абсолютно справедливо і чесно, я вважаю. В мене це дуже вселило оптимізм", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор Юрій Луценко передав справи деяких екс-чиновників із санкційного списку ЄС (ставлеників Януковича) із Управління спеціальних розслідувань ГПУ у Військову прокуратуру.