ua en ru

Холодницький розповів про завдання САП на наступний рік

Холодницький розповів про завдання САП на наступний рік Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна/Віталій Носач)

Глава САП визначив три важливих завдання

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) України Назар Холодницький назвав три головні завдання відомства на 2018 рік. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Наступного року для нас будуть важливі три речі. Перше, чітко тримати курс на позаполітичне дотримання закону в наступному передвиборчому році… Ми переслідуємо за законом когось не за політичні погляди чи займані посади, не за належність до певної групи осіб чи особисті вподобання, а лише тому, що зібрані достатні докази свідчать про факти корупційних злочинів і ці докази дозволяють спочатку повідомити про підозру, потім затвердити обвинувальний акт, а згодом і підтримувати публічне обвинувачення в суді, що є іншою нашою конституційною функцією", - зазначив Холодницький.

Другим важливим завданням САП він назвав зростання кількості судових вироків за результатами направлених до суду проваджень.

"Важливі вироки у наших понад 100 скерованих до суду провадженнях, кількість яких наступного року зростатиме. Неприпустимо довгий судовий процес, що дуже часто не відбувається чи переноситься на тижні й місяці, ставить під сумнів як нашу роботу, так і збільшує розчарування суспільства у правосудді загалом. На моє глибоке переконання цю проблему має вирішити незалежний Антикорупційний суд", - зазначив Холодницький.

Третім ключовим завданням заступник генпрокурора назвав законодавче забезпечення діяльності САП. Холодницький подякував парламентарям за підтримку законопроекту № 7271, що убезпечує САП від спроб скорочення антикорупційних прокурорів.

Цей рік пролетів непомітно швидко, кожен місяць можна умовно назвати іменем фігурантів наших гучних проваджень. Так він,...

Опубліковано Назаром Холодницьким 29 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький зазначив, що не виключає "війни" між правоохоронними відомствами: САП і НАБУ з одного боку і Генпрокуратурою з іншого.