ua en ru

Холодницький допускає "війну" між правоохоронними відомствами

Холодницький допускає "війну" між правоохоронними відомствами Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

За словами глави САП, у США незадоволені конфліктами у правоохоронних органах України

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький не виключає "війни" між правоохоронними відомствами: САП і НАБУ з одного боку і Генпрокуратурою з іншого. Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1" увечері 10 грудня 2017 року.

Зокрема Холодницький розповів подробиці візиту в США. За його словами, в Держдепартаменті США висловили підтримку антикорупційним органам України, однак закликали вирішувати всі внутрішні конфлікти виключно правовим шляхом.

"Якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути досліджені слідством і направлені до суду або закрити провадження. І так само, якщо детективи НАБУ, прокурори САП вчинили будь-які протиправні злочинні дії, вони також повинні нести відповідальність. Але тільки за наслідками об’єктивного та незалежного слідства. Крапку повинен ставити суд", - перелічив він рекомендації Держдепу.

При цьому Холодницький не виключає, що у разі відсутності результату щодо подолання конфлікту між НАБУ і САП із одного боку і ГПУ з іншого може спалахнути справжня війна.

"На кожній війні є жертви. Я не хочу говорити про жертви. Жертвою буде, врешті, вся країна, тому що замість того, щоб боротися з корупцією реально, ми боремося між собою", - зазначив він.

Керівник САП також додав, що на Заході незадоволені конфліктами у правоохоронних органах України.

Нагадаємо, міжусобиці між правоохоронними відомствами вибухнули, коли нещодавно генпрокурор Юрій Луценко звинуватив НАБУ у використанні злочинних методів в оперативній роботі, залученні незаконних таємних агентів та у нелегітимній співпраці з представниками ФБР.